Eline Hoogendijk

 

Botanische aquarellen

Diverse onderwerpen olieverf.

Cursussen

Cursussen botanisch tekenen en schilderen

meer informatie

Cusrsussen en Workshops

Heb je altijd altijd al botanische afbeeldingen willen kunnen tekenen en schilderen. In het Groene Hart kun je je inschijven voor diverse cursussen op dit gebied. Het nieuwe gezellige atelier biedt plaats aan kleine groepen voor een optimale begeleiding. Ik geef diverse cursussen voor beginners en meer gevorderden.

Botanische kunst in aquarel.

Op de galerie pagina zie je een aantal afbeeldingen.

 

Ander werk

Naast botanische aquarellen vind je ook diverse andere schilderijen in olieverf en acryl op de galerie pagina.

Er worden regelmatig nieuwe schilderijen toegevoegd met verschillende onderwerpen.

Het is mogelijk werk in opdracht uit te voeren. 

Botanische moderne realistische kunst

De fascinatie voor de natuur heeft mij altijd in zijn greep gehouden.

Wat is er mooier dan de dauw op een roos in de vroege ochtend, de rijp op de overgebleven bloemen van de Hortensia in de winter, de bladeren met rode herfstkleur van de Amberboom of het late licht op de druiven in de zomer.

Als je verder kijkt komt er nog een hele nieuwe wereld tevoorschijn. De afgevallen beukeblaadjes, de vruchtjes van de Hibiscus, het bloeiende gras en de wijze waarop de eerste waterlelie weer boven het wateroppervlak verschijnt. 

De natuur is een eindeloze bron van leven, vorm en kleur. Het verstilt, maakt blij, het voelt als thuiskomen, het is magisch.

Die magie probeer ik zo goed mogelijk  te vangen in mijn schilderijen en zo te delen. het licht, de vormen, de kleuren. Het is een uitdagende maar plezierige zoektocht naar de perfectie van de natuur.