Cursus botanisch aquarel

Cursus botanisch aquarelleren

Nieuwe 10 – weken cursus begint op 6 mei  van 10:00 – 12:00 uur.

min 4 cursisten. Prijs 199 Euro

Op dinsdagmiddag 14 mei 14:00-16:00 uur begint een 8-weken cursus. Prijs  164 Euro

Inclusief verf, papier, porseleinen mengschaal

De cursus bestaat uit 2 delen:  De eerste 5 lessen worden besteed aan het ontwikkelen van tekenvaardigheden, zoals tonaliteit, op ware grootte tekenen en perspectivisch verkorten. Dit is een vrij technisch gedeelte waarbij we gebruik maken van de geodriehoek. Het vergt enige oefening om hieraan gewend te raken. 

In les 6 starten starten we met het maken van de eerste aquarel. Het onderwerp wordt getekend en daarna overgezet op aquarelpapier.

Het schilderen kan nu beginnen.

Via duidelijke uitleg gaan we van transparante, zachte kleuren naar een steeds duidelijker eindresultaat. Er wordt gewerkt met de zogenaamde dry-brush techniek waarbij er steeds minder water gebruikt wordt.

Het opbouwen van een botanische aquarel is een proces dat met precisie en veel geduld tot stand komt. Verwacht niet in een heel korte tijd een mooie botanische plaat te maken. Neem de tijd, geniet van het penseel je onderwerp en de kleuren.

Je krijgt duidelijke uitleg en er zijn veel voorbeelden. Indien je dat wilt kun je thuis verder werken.

Elke les bespreken we de resultaten van de dag. Je kunt zo ook veel van elkaar leren.

De lessen duren 2 uur. Tussendoor is er tijd voor koffie of thee.

Materialen:

Als je het informatie of inschrijfformulier verzendt ontvang je per mail een lijst benodigdheden. Diverse aanbevolen merken worden overlegd.

Het is belangrijk kwalitatief goede verf aan te schaffen.

Het werken met een penseel met een goede punt is van essentieel belang. Bezuinig niet op penselen. Liever 1 hele goede penseel dan 5 met een matige kwaliteit.

Het papier waarop we werken heeft de kwaliteit gesatineerd. Over het algemeen worden de aquarelpapiersoorten met grovere structuur aangeboden. Dit werkt met een botanische aquarel niet.

Van de overige benodigdheden is de kwaliteit minder belangrijk.

 De prijs is inclusief teken en aquarelpapier, verf en een verfmengbordje van porselein.