Contact gegevens

Blog en nieuws

Kijk mee met nieuwe projecten en stel je op de hoogte van de tentoonstellingen en andere updates.

contact en adres

Adres

Middelburgseweg 73

2771NL Boskoop

telefoon

0658989896

Email

info@elinehoogendijk.nl

contact

 

24 januari 2024

Einde tentoonstelling “Groen van Hier”op 2 februari na 15:00 uur. 

 

5 januari 2024

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Ik wens iedereen een fijn en gezond jaar en hoop dat iedereen weer van kunst gaat genieten. Of je het nou gaat bekijken of zelf aan de slag gaat.

Op 21 januari ben ik op zondag middag aanwezig in het Boomkwekerijmuseum en geef informatie over de werken die er hangen of over te geven cursussen. Er zijn 4 mooie dubbele wenskaarten gemaakt die te koop zijn bij mij en bij het Boomkewekerijmuseum. Prijs: 2,50.

1 Februari is de laatste kans om te komen kijken.

In november 2024 staat er opnieuw in het Boomkwekerijmuseum een tentoonstelling gepland maar nu van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland.

De werkende leden presenteren allemaal 1 boom die zij op op papier een heel jaar volgen. Meer informatie volgt.

 

10 December 2023

Op deze zondagmiddag zal ik zelf aanwezig zijn van half 2 tot 4 uur in het museum, zal laten zien hoe ik werk en vragen beantwoorden.

 

 

11 november 2023

Opening van de tentoonstelling “Groen van Hier” in het Boomkwekerijmuseum te Boskoop.

Er hangen rond de 40 botanische schilderijen waaronder ook 11 werken van cursisten.

Een aantal van mijn werken is te koop. Een prijslijst ligt bij de balie van het museum.

Het museum is elke dag geopend behalve op maandag. Zie website: www.boomkwekerijmuseum.nl

 

A5 flyer 03

2 oktober  2023

In het weekend van 7 en 8 oktober zal Boskoop  in het teken staan van de kunstroute “Schone van Boskoop”. Vele kunstenaars in Boskoop houden “Open Huis”. Je kunt op het gemak eens komen kijken wat iedereen zoal creeert op velerlei gebied.

Mijn atelier zal deze dagen ook te bezoeken zijn van 12:00 tot 16:00 uur. Je bent van harte welkom.

Het lijkt erop dat het prachtig weer gaat worden, een goed moment om eens op de fiets te stappen en mooie dingen te gaan zien.

 

 

 

 

 

Op zaterdag 11 november 2023 opent mijn tentoonstelling in het Boomkwekerij Museum in Boskoop. Deze tentoonstelling zal te zien zijn tot  2 februari 2024. Naast mijn werk zal het werk van diverse cursisten te zien zijn. Zij zijn momenteel hard aan het werk om een mooi resultaat te laten zien.

 

In september 2023 starten de nieuwe aquarelcursussen. Kijk op de site voor meer informatie. In oktober begint ook een cursus botanisch aquarel in Leiderdorp.

Eind augustus geef ik daar een instructie cursus/workshop waar je kunt kijken en beleven of dit iets voor jou is.

 

 

5 juli 2023

Op dit moment is de tentoonstelling over schaduwplanten in de Botanische tuin van Utrecht net afgelopen. Mijn originele werk hangt nog deze maand in de botanische tuin van Kalmthout.

In de Zaans Museum is momenteel de tenetoonstelling vna de Botanisch Kunstenaars over Stoepplanten te zien die getoond worden met de Verkade Albums.

Op 25 juni heb ik een demonstratie gegeven.

27 december 2022

Het jaar 2023 staat al weer voor de deur en de laatste maanden zijn voorbijgevlogen. Nu wordt het weer tijd voor nieuwe cursussen. Vanaf zaterdag 11 februari zijn er 2 nieuwe cursus dagen beschikbaar. De dinsdag middg van half 2 tot half 4, en op de zaterdagochtend van 10 tot 12 uur. Je bent weer van harte welkom om je tekenvaardigheden te verbeteren en aan de slag te gaan met aquarelverf.

 

In oktober 2023 start de tentoonstelling in het Boomkwekerijmuseum in Boskoop. Nadere informatie volgt.

 

Deze zomer is er een tentoonstelling schaduwplanten bij de Hortus in Utrecht te zien. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door de Botanisch Kunstenaars Nederland.

 

De tentoostelling Stoepplanten is imiddels weer verhuisd.

 

 

 

 

22 aug 2022

De nieuwe cursus gaat bijna starten. Er zijn nog 2 plaatsen voor de maandagavond, van 19.00  tot 21.00. Deze cursus begint op 12 september.

Er is nog 1 plaats beschikbaar voor de dinsdagmiddag, van 13.30 tot 15.30. Deze cursus start op 13 september.

24 mei 2022:

 

De nieuwe 10-weekse teken en aquarelcursussen beginnen weer in september. Je kunt je al inschrijven !

 

Op Tweede Pinksterdag vindt in Boskoop het jaarlijkse Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt plaats.

Bij plantencentrum Esveld en de sortimentstuin van Jan van der Laar vind je heel veel kramen met Kunst uit de regio, biologische producten en tuinplanten van de kwekers in Boskoop die normaliter alleen aan groothandels verkopen.  Dit alles onder het genot van muziek en een hapje en drankje.  Nu alleen nog goed weer en dan is het een geweldig leuk dagje uit.  Vanwege de drukte is het aan te raden met de fiets te komen of met het openbaar vervoer. Er is wel extra parkeerruimte, wel handig indien je een paar mooie tuinplanten mee wilt nemen.

Ik heb een stand in de kassen bij plantencentrum Esveld. Je bent van harte welkom.

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, buitenshuis en de tekst 'Planten Kunst Varen BOSKOOPSE PLANTENDAG KUNSTMARKT Runst EN Eten Groen Drinken Muziek Leuk je zien! kom verder ও 10.00-17.00 Ûe uur Rijneveld 72 en 153 BUCK Boskoop Creatief ESVELD'

 

https://www.facebook.com/kunstengroen

Kan een afbeelding zijn van natuur en boom

————————————————–

 

 

 

—————————

De nieuwe 10-weekse cursus botanisch aquarel begint op 19 april. Er zijn nog 2 plekken beschikbaar.

Vanaf eind april 2022 is er een tentoonstelling gepland vanuit de Botanisch kunstenaar Nederland in het museum De Zwarte Tulp in Lisse. Deze tentoonstelling zal gaan over bolgewassen.

Er zijn 2 aquarellen van Eline te zien.

 

Tentoonstelling Stoepplantjes in de Oude Bibliotheek van de Universiteit Leiden.

In het kader van het Stoepplantjes project bij de Hortus Botanicus in Leiden is door de leden van de botanisch kunstenaars hard gewerkt om de planten uit het eerder verschenen boekje in de aquarel techniek uit te voeren. Deze verschijnen later dit jaar en een nieuw uit te geven boek.

De originele tekeningen zijn vanaf 11 maart te zien in de Oude bibliotheek van de universiteit in Leiden.

 

Adres: Oude UB

Rapenburg 70

Leiden.

 

 

https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2022/03/expositie-in-oude-ub-toont-de-schoonheid-van-stoepplantjes-oftwel-onkruid

 

 

Het nieuwe atelier  8 april 2021

Afgelopen december is het nieuwe atelier gebouwd. De afgelopen maanden is er druk gewerkt aan het interieur. Ik verwacht dat aankomende week de elektriciteit aangesloten wordt en dan kunnen we echt beginnen !

10  mei:  De stroom werkt.

Op de maandag is de cursus tekenen gestart.

Op vrijdag is de cursus huisdieren schilderen gestart.

 

22 juni 2021

Dit Weekend is het Landelijk Atelierweekend.  Mijn atelier is die dagen geopend voor publiek van 10 tot 17 uur.

Kom gezellig langs en bekijk diverse werken en misschien wil je ook informatie over de lessen.

 

Tekenlessen voor kinderen.

Op 30 juni starten de eerste tekenlessen voor kinderen vanaf 9 jaar.

Er zijn veel kinderen met talent en interesse voor tekenen en goed naar objecten en de natuur leren kijken is iets waar je je hele leven plezier van kunt hebben.

Speciaal voor die kinderen is er nu een tekenklasje. Ik heb plaats voor maximaal 6 kinderen en geef dan 1 uur les.  Een kleine cursus bestaat uit 6 lessen voor 7,50 Euro per les, is 50 Euro.  Een gemiste les kan later ingehaald worden. We gaan beginnen  met dieren tekenen .

De eerste cursus is vol maar ik kan nog een tweede cusrus opstarten. Neem dus gerust contact op.

In kleine groepen krijgen de kinderen voldoende aandacht.

Op 12 juni 2021 is de tentoonstelling in de Oranjerie van Twickel ( bij Hengelo)  geopenitgenodigd om een aantal citrus bomen en andere planten in de tuin te vereeuwigen.

Dit heeft geresulteerd in een mooi aantal aquarellen en tekeningen. Alle werkende leden hebben hieraan meegewerkt.

Op deze tentoonstelling hangen 2 werken van Eline Hoogendijk. De Agapanthus “Amourette Blue” en de Citrus aurantium salicifolium “Variegatum”.

Ben je in de buurt, maak er een gezellige dag van. Het kasteel en de tuinen zijn prachtig. Er zijn ook leuke planten te koop. De omgeving is zeker ook de moeite waard.

Filmpje gemaakt door Botanisch Kunstenaars Nederland

Kijk hier:

 

In september 2021 beginnen de nieuwe cursussen. 

Op de site van de Botanisch Kunstenaars 

Nederland staan 2 nieuwe cursussen.

4 dagen botanisch tekenen ( 1 dag per week)

6 dagen botanisch aquarel ( 1 dag per week)

De lestijden zijn dan van 10-15 uur.

Voor mensen die van ver komen een uitkomst.

 

 

 

 Workshop botanisch tekenen 

Zondag 23 januari ( onder voorbehoud)

Gratis deelname, maximaal 12 deelnemers

Bibliotheek Alphen aan den Rijn

 https://rijnenvenen.op-shop.nl/498/zin-in-zondag-workshop-botanisch-tekenen

Zin in Zondag – Workshop

Botanisch Tekenen

Verzorgd door Eline Hoogendijk

Ben je een liefhebber van botanische prenten uit de 18e en 19e eeuw? Deze workshop geeft een korte impressie over de geschiedenis van de botanische kunst. Maar ook over de huidige ontwikkelingen in verfsoorten en andere materialen die het mogelijk maken om ‘nieuwe’ botanische kunst te maken.

Je gaat zelf aan de slag met het allerbelangrijkste onderdeel van een goede aquarel, namelijk de tekening. Aan de hand van Eline’s instructies teken je met papier en potlood zo realistisch mogelijk een verse bloem. Al doende ontdek je of botanisch tekenen iets voor jou is. Wil je meedoen? Meld je gratis aan!

 

 

De workshop is op zondag 23 januari 2022 en begint om 14.00 uur.

 

 

 

 

Boskoop Creatief

Vanaf begin februari start er een botanische teken en aquarel cursus van 10 weken speciaal in het kader van Boskoop Creatief.

De cursus wordt gegeven op de maandag middag van 14.00 uur tot 16.00 uur.     Je kunt je opgeven via deze blogpagina.  We gaan eerst een aantal lessen tekenen en daarna beginnen met  het opzetten van de aquarel in een realistische stijl.  De kosten bedragen 179 Euro voor 10 lessen. Minimaal aantal deelnemers 4.

De cursus wordt gegeven in mijn atelier in Boskoop. Er is parkeergelegenheid voldoende.

 De Cursus botanisch tekenen en aquarel voor februari zit vol. 

Een nieuwe cursus gaat beginnen op de dinsdagochtend 12 april 2022 van 10.00 tot 12.00 uur.  Hierbij geldt ook weer dat een minimaal aantal  4 deelnemers vereist is.

 

 

 

 

 

 

Het nieuwe atelier  8 april 2021

Afgelopen december is het nieuwe atelier gebouwd. De afgelopen maanden is er druk gewerkt aan het interieur. Ik verwacht dat aankomende week de elektriciteit aangesloten wordt en dan kunnen we echt beginnen !

10  mei:  De stroom werkt.

Op de maandag is de cursus tekenen gestart.

Op vrijdag is de cursus huisdieren schilderen gestart.

 

22 juni 2021

Dit Weekend is het Landelijk Atelierweekend.  Mijn atelier is die dagen geopend voor publiek van 10 tot 17 uur.

Kom gezellig langs en bekijk diverse werken en misschien wil je ook informatie over de lessen.

 

Tekenlessen voor kinderen.

Op 30 juni starten de eerste tekenlessen voor kinderen vanaf 9 jaar.

Er zijn veel kinderen met talent en interesse voor tekenen en goed naar objecten en de natuur leren kijken is iets waar je je hele leven plezier van kunt hebben.

Speciaal voor die kinderen is er nu een tekenklasje. Ik heb plaats voor maximaal 6 kinderen en geef dan 1 uur les.  Een kleine cursus bestaat uit 6 lessen voor 7,50 Euro per les, is 50 Euro.  Een gemiste les kan later ingehaald worden. We gaan beginnen  met dieren tekenen .

De eerste cursus is vol maar ik kan nog een tweede cusrus opstarten. Neem dus gerust contact op.

In kleine groepen krijgen de kinderen voldoende aandacht.

Op 12 juni 2021 is de tentoonstelling in de Oranjerie van Twickel ( bij Hengelo)  geopend.

De Botanisch Kunstenaars Nederland zijn vorig jaar uitgenodigd om een aantal citrus bomen en andere planten in de tuin te vereeuwigen.

Dit heeft geresulteerd in een mooi aantal aquarellen en tekeningen. Alle werkende leden hebben hieraan meegewerkt.

Op deze tentoonstelling hangen 2 werken van Eline Hoogendijk. De Agapanthus “Amourette Blue” en de Citrus aurantium salicifolium “Variegatum”.

Ben je in de buurt, maak er een gezellige dag van. Het kasteel en de tuinen zijn prachtig. Er zijn ook leuke planten te koop. De omgeving is zeker ook de moeite waard.

Filmpje gemaakt door Botanisch Kunstenaars Nederland

Kijk hier:

 

In september 2021 beginnen de nieuwe cursussen. 

Op de site van de Botanisch Kunstenaars 

Nederland staan 2 nieuwe cursussen.

4 dagen botanisch tekenen ( 1 dag per week)

6 dagen botanisch aquarel ( 1 dag per week)

De lestijden zijn dan van 10-15 uur.

Voor mensen die van ver komen een uitkomst.

 

 

 

 Workshop botanisch tekenen 

Zondag 23 januari ( onder voorbehoud)

Gratis deelname, maximaal 12 deelnemers

Bibliotheek Alphen aan den Rijn

 https://rijnenvenen.op-shop.nl/498/zin-in-zondag-workshop-botanisch-tekenen

Zin in Zondag – Workshop

Botanisch Tekenen

Verzorgd door Eline Hoogendijk

Ben je een liefhebber van botanische prenten uit de 18e en 19e eeuw? Deze workshop geeft een korte impressie over de geschiedenis van de botanische kunst. Maar ook over de huidige ontwikkelingen in verfsoorten en andere materialen die het mogelijk maken om ‘nieuwe’ botanische kunst te maken.

Je gaat zelf aan de slag met het allerbelangrijkste onderdeel van een goede aquarel, namelijk de tekening. Aan de hand van Eline’s instructies teken je met papier en potlood zo realistisch mogelijk een verse bloem. Al doende ontdek je of botanisch tekenen iets voor jou is. Wil je meedoen? Meld je gratis aan!

 

 

De workshop is op zondag 23 januari 2022 en begint om 14.00 uur.

 

 

 

 

Boskoop Creatief

Vanaf begin februari start er een botanische teken en aquarel cursus van 10 weken speciaal in het kader van Boskoop Creatief.

De cursus wordt gegeven op de maandag middag van 14.00 uur tot 16.00 uur.     Je kunt je opgeven via deze blogpagina.  We gaan eerst een aantal lessen tekenen en daarna beginnen met  het opzetten van de aquarel in een realistische stijl.  De kosten bedragen 179 Euro voor 10 lessen. Minimaal aantal deelnemers 4.

De cursus wordt gegeven in mijn atelier in Boskoop. Er is parkeergelegenheid voldoende.

 De Cursus botanisch tekenen en aquarel voor februari zit vol. 

Een nieuwe cursus gaat beginnen op de dinsdagochtend 12 april 2022 van 10.00 tot 12.00 uur.  Hierbij geldt ook weer dat een minimaal aantal  4 deelnemers vereist is.

 

 

 

 

 

.