Over Old Holland - Old Holland Classic Colours

 

 

Privé teken,- of schilderles

Is er geen mogelijkheid om aan te schuiven bij de normalen lessen of wil je op een zelf te bepalen moment beginnen met botanische kunst.

Geen probleem, je kunt op op een gewenst moment beginnen met privé lessen.

Een uur is vaak genoeg per week of 14 dagen. 

Door het maken van opdrachten thuis kun je je snel verder ontwikkelen.

 

Are you looking to explore the world of botanical art at your own pace? Look no further! At ElineHoogendijk, we offer private drawing and painting lessons tailored to your needs. Whether you prefer to dedicate one hour per week or every two weeks, our personalized approach will help you gain valuable experience through home assignments. Embark on your botanical art journey today and unleash your creativity!

 

Aquarelcursus 10 weken

De eerste 5 weken van de cursus zijn gereserveerd om het botanisch tekenen met potlood te oefenen.

Het tekenen van vormen, tonaliteit en perspectivisch verkorten komen aan de orde in de vorm van bladeren en bloemen.

Het maken van een duidelijke en goede basis tekening is van belang voor het maken van een goede botanische aquarel.

De focus ligt op de techniek in combinatie met heel goed waarnemen.

 


Voor het maken van een realistische botanische aquarel is het fijn om het reguliere werken met aquarelverf te combineren met de dry-brush techniek.

Met deze techniek gebruik je helemaal niet veel water en werk je op satineé papier. Je krijgt zo strakke en helderen lijnen en kleuren.

Het is belangrijk om van een goede basis tekening uit te gaan alvorens met het definitieve schilderij te beginnen.

 

 

 

Verder kijken

Hoe fijn is het om heerlijk bezig te zijn met tekenen en schilderen van je favoriete nderwerpen. En het is een feit dat een schetsboekje een potlood en een gum niet veel wegen. Je kunt ze altijd meenemen. Iedereen heeft een telefoon bij zich waarmee je net dat leuke item of moment vast kunt leggen.

Na een tijdje heb jee verzameling ideeen waar je mee aan de slag kunt.

 

Als je je hobby een beetje wilt verdiepen is het een aardig idee om een cursus te gaan volgen zodat je beetjer leert hoe vormen in elkaar zitten, waar je op moet letten in vrband met schaduwen en wat een goede compositie is. Er komt best veel bij kijken. Hoe krijg je je ontwerp op het doek

 

Veel heeft te maken met goed, of wel, anders kijken. Tijdens het tekenen ga je beter observeren en wordt je meer opmerkzaam. Het werkt ook door in je dagelijkse leven.

 

Tijdens de cursussen leer je hoe je met verschillende soorten potloden werkt, tijdens het schilderen met soorten verf, kleuren mengen en het gebruik van mediums.

Alles tesamen is het behoorlijk wat informatie en je moet het ook nog leren toepassen. Dit hoeft niet allemaal tegelijk. Op weg zijn naar een goed resultaat is een interessant project, en het moet vooral plezierig en ontspannen zijn.

De cusussen worden in mijn atelier gegeven. Wegens Corona, en de 1,5 meter maatregel werk ik met maximaal 5 cursisten op dit moment. 

Het atelier staat in Boskoop, het midden van het Groene Hart in een landelijke omgeving met parkeergelegenheid.

Boskoop is via de N11,de A12 en de A20 eenvoudig te bereiken.