Cursussen

Tekencursus 6 weken

Door goed te leren kijken en je inzicht te vertalen op papier werk je aan de essentiele basis van een schilderij  bij realistische werken.

In deze 6 delige cursus maak je kennis met alle aspecten die noodzakelijk voor een goede ondertekening.

We gaan onder andere in op vormen, schaduw, perspectivische verkorting en compositie.

Lees verder…

 

Een keer per week

 

 

 

Over Old Holland - Old Holland Classic Colours

 

 

Vrij schilderen 4 weken

Wil je aan de slag met een eigen onderwerp, stilleven, foto of landschap.  Dat is mogelijk bij de vrije inloop cursus. Geef je op voor minimaal 4 lessen, je kunt daarna zelf beslissen of je door wilt gaan.

Dit wordt een ongedwongen gezellige les waarbij je geholpen wordt bij het schilderen. Werken met aquarelverf, olieverf of aceylverf.

Graag onderwerp eerst overleggen via foto.

 

Een keer per week

Aquarelcurus 8 weken

Voor het maken van een realistische botanische aquarel is het fijn on de dry brush techniek te gebruiken.

Met deze techniek gebruik je helemaal niet veel water en werk je op satineé papier. Je krijgt zo strakke en helderen lijnen en kleuren.

Het is belangrijk om van een goede basis tekening uit te gaan alvorens met het definitieve schilderij te beginnen.

Daarom wordt de tekencursus aanbevolen aks je voor de eerste keer een botanische aquarel gaat maken.

Wat gaan we doen: meer info..

Een keer per week

Huisdieren schilderen 8 weken

 

Het is ook een leuk om je huisdier eens op een vrolijke kleurige manier te schilderen. Maak eens een lekker groot gek schilderij.

Tijdens deze cursus gaan we aan de hand van een goede foto eerst een tekening maken en de kleuren en of thema bespreken. Daarna ga je je dier op het doek zetten en aan de slag.

 

Een keer per week


 

 

Verder kijken

Hoe fijn is het om heerlijk bezig te zijn met tekenen en schilderen van je favoriete nderwerpen. En het is een feit dat een schetsboekje een potlood en een gum niet veel wegen. Je kunt ze altijd meenemen. Iedereen heeft een telefoon bij zich waarmee je net dat leuke item of moment vast kunt leggen.

Na een tijdje heb jee verzameling ideeen waar je mee aan de slag kunt.

 

Als je je hobby een beetje wilt verdiepen is het een aardig idee om een cursus te gaan volgen zodat je beetjer leert hoe vormen in elkaar zitten, waar je op moet letten in vrband met schaduwen en wat een goede compositie is. Er komt best veel bij kijken. Hoe krijg je je ontwerp op het doek

 

Veel heeft te maken met goed, of wel, anders kijken. Tijdens het tekenen ga je beter observeren en wordt je meer opmerkzaam. Het werkt ook door in je dagelijkse leven.

 

Tijdens de cursussen leer je hoe je met verschillende soorten potloden werkt, tijdens het schilderen met soorten verf, kleuren mengen en het gebruik van mediums.

Alles tesamen is het behoorlijk wat informatie en je moet het ook nog leren toepassen. Dit hoeft niet allemaal tegelijk. Op weg zijn naar een goed resultaat is een interessant project, en het moet vooral plezierig en ontspannen zijn.

De cusussen worden in mijn atelier gegeven. Wegens Corona, en de 1,5 meter maatregel werk ik met maximaal 5 cursisten op dit moment. 

Het atelier staat in Boskoop, het midden van het Groene Hart in een landelijke omgeving met parkeergelegenheid.

Boskoop is via de N11,de A12 en de A20 eenvoudig te bereiken.